Glutenvrij eten op Kreta (rondom Sitia)

Glutenvrij eten op Kreta (rondom Sitia)

Wij hadden een huisje gehuurd in de buurt van Sitia op Kreta met een eigen kookgelegenheid, wat erg handig als je glutenvrij moet eten. In de supermarkten op Kreta vindt je voldoende vlees, groente, zuivel en rijst om een lekkere maaltijd klaar te maken. Wij nemen zelf meestal glutenvrije bouillon mee, kerrie-poeder (kennen ze niet in het buitenland) en brood mee.

Lekkere glutenvrije Griekse snacks zijn natuurlijk olijven, dolmas (rijst in wijnbladeren), pepers, tomaten en geitenkaas. Deze namen we vaak mee als lunch in een bakje.

Glutenvrij snack voedsel op Kreta

In Sitia hebben we drie keer glutenvrije uit gegeten. Twee keer in Cretan house. Deze komt bovenaan als je glutenvrij eten in Sitia opzoekt bij Tripadvisor. https://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g2543839-d3514976-Reviews-Cretan_House-Sitia_Lasithi_Prefecture_Crete.html
en één keer bij Radadiko of Antonis https://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g2543839-d7155867-Reviews-The_Rakadiko_of_Antonis-Sitia_Lasithi_Prefecture_Crete.html Beide restaurants konden glutenvrij eten bieden en deze zijn goed bevallen.

glutenvrije souvlaki in een restaurant.

Leuke souvenirs uit Kreta, om mee naar huis te nemen: grote zakken kruiden zoals thijm, oregano, basilicum e.d., blikjes olijfolie, dolmas en olijven. Dan kan je thuis nog nagenieten van het lekkere eten in Kreta.

Voor andere reistips: https://captureplaces.com/kreta-sitia/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *