Glutenvrij eten in de Filipijnen

Glutenvrij eten in de Filipijnen

Voorbeeldreisroute

Glutenvrij eten is op de Filipijnse eilanden vrij onbekend. Het is eigenlijk vrij lastig. De bevolking is heel vriendelijk, maar ze snappen er niet veel van. Wij zochten vaak de wat duurdere resorts op voor het avondeten of de lunch, omdat ze er daar wat meer kennis hebben, terwijl we zelf verbleven in wat voordeligere hotels.

Wij bezochten op onze reis de eilanden Bohol, Siquijor, Busango en Palawan.
Zie voor het complet reisverslag https://captureplaces.com/filipijnen/

Vooraf hadden wij een een glutenvrije dieetkaart gedownload in Tagalog https://www.celiactravel.com/cards/tagalog/

Vanuit Nederland hadden we rijstwafels, pindakaas, crackers, een brood, glutenvrije sojasaus en een zak chips meegenomen. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw, dus dat mis ik niet. Handige gebruiksvoorwerpen voor iemand met coeliakie is een spork en een doosje om eitjes in mee te nemen.

In de hotels met ontbijt nam ik meestal alleen witte rijst, fruit en een gekookt ei. Ik hou niet van brood, dus dat was prima. Vaak namen we dan wat eitjes mee, als tussendoortje voor overdag.

Ontbijt

Ik heb vaak als lunch of diner fried rice vegatable gegeten. Dat is eigenlijk een soort nasi en dat leek me het veiligst.

In Bohol op Alona Beach hebben wij garnalen gegeten op het strand en we hebben een keer gegeten bij Alona Tropical Beach Resort. De fried rice was daar prima. Dit resort dreigt te worden overgenomen door Henann Resorts. Dus wellicht bestaat dit binnenkort niet meer.

In Siquijor hebben we bij Coco Grove Beach Resort https://www.cocogrovebeachresort.com gegeten en bij Baha Bar http://baha-bar.com. Dat ging prima.

Op Coron http://www.cortodelmar.com kon de kok van het resort ook glutenvrije fried rice vegetable maken. Dat ging goed en daaar hebben we dan 4 avonden achter elkaar gegeten.

Op een snorkeltourtje krijg je ook een lunch, maar dat was best lastig. Ik mocht dan als eerste eten pakken om kruisbesmetting te voorkomen. Meestal pakte ik alleen wat witte rijst en groente. Je wil voorkomen dat je op een houten bootje buikproblemen krijgt.

tropische vissen liggen op het ijs bij een restaurant op het Filipijnse eiland Bohol.

In de winkeltjes was niet zoveel glutenvrij eten te vinden. Soms vond ik rijstsnacks of naturel chips.

Winkelier op een Filipijns eiland.
Gelukkig hebben ze wel rode wijn

Bij thuiskomst was ik wel zo’n 7 kg afgevallen, maar dat vond ik niet erg. De reis was zeer de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *