Glutenvrij eten in Porto en Braga (Portugal)

Glutenvrij eten in Porto en Braga (Portugal)

Wij waren laatst een paar dagen in Porto en Braga en willen je graag meenemen in onze glutenvrije ervaringen in Porto en Braga. Zie ook https://captureplaces.com/roadtrip-spanje-langs-kleine-campings/.

Op de app ‘find me glutenfree’ staat een aanzienlijk aantal restaurants aangegeven. In sommige van die restaurants mag je niet met een hond naar binnen. Wij kozen daarom meestal voor een locatie waar we buiten konden zitten. Hieronder zie je een aantal ervaringen. Helaas is het ook 1x mis gegaan, bij restaurant Bacalhau aan de kade met uitzicht op de Ponte Luis brug. Deze stond op de ‘find me glutenfree’.

Com Cuore

Com Cuore vonden we via ‘find me glutenfree’ en is een 100% glutenvrij restaurant, die is aangesloten bij de Portugese glutenvrije alliantie. Ze hebben er pannenkoeken, wafels, wraps e.d. Wij hebben er heerlijk gelunchd met een wrap met kip, een broodje vlees en een hotdog met ham en kaas in een traditionele saus.

O Marinheiro

We zochten een restaurant in de buurt van ons hotel. Helaas mochten er geen honden in een Italiaans restaurant die we op het oog hadden. Via Tripadvisor kwamen we bij O Marinheiro. https://www.omarinheiroporto.pt/. Zij konden gebakken vis met een salade en aardappels verzorgen. Dat was erg lekker, niet duur en de bediening was erg vriendelijk.

gebakken zalm, salade en aardappels

O Marinheiro

Vlakbij ons hotel is een hip café-restaurant genaamd Nicolau Porto https://www.ilovenicolau.com/pt/. Er staan overdag vaak mensen in de rij te wachten, maar wij hadden gelijk een plekje. We hebben daar heerlijk ontbeten met een tapioca-wrap gevuld met scrambled ei. Op de kaart staan een aantal gerechten met een glutenvrij teken, waar je uit kan kiezen. De bediening vermeld er wel bij dat de keuken niet 100% glutenvrij is. Wij hadden geen problemen.

Tapioca wrap

Celeiro

In het centrum van Porto zijn vaak alleen kleine supermarkten, waar geen glutenvrije producten te koop zijn. In een shoppingmall in de Rua de Santa Catarina vind je op -1 de winkel Celeiro. Daar vind je allerlei glutenvrije producten. In de biologische supermarkt daarnaast is glutenvrij bier te koop.

Nohsi Coffee & healthy food

Als je een glutenvrij restaurant zoekt, kom je vaak op een vegan of healthy restaurant. Dit was ook het geval bij Nohsi Coffee & healthy food https://coffee.noshi.pt/?lang=1. Op de kaart staan een aantal gerechten, met een glutenvrij teken. Ze hebben ook glutenvrij brood. Wij hadden een heerlijke papaya-salade en scrambled egg met glutenvrij brood als lunch.

Restaurant Vietview

We hebben 2x gegeten bij een vietnamees restaurant Vietview https://vietview.pt/home/. Van buiten ziet het er heel eenvoudig uit, maar buiten in de tuin is het gezellig vertoeven. Het personeel kan prima aangeven, wat glutenvrij mogelijk is. Wij hebben summerroll, fried rice, een salade met beef en egg noodles met beef gegeten. Echt een aanrader.

Catraio craft beer shop

Porto is naar ons idee ook een stad om in de avond heerlijk te gaan stappen. Wij vonden een bar, Catraio craft beer shop https://catraio.pt/en/13-beer, waar ze wel 6 soorten glutenvrij bier verkochten. Je kan aan de bar zitten of in de beergarden op het dakterras. Ze zijn ook erg hondvriendelijk.

Braga

Braga ligt 50 km ten noorden van Porto. Hier hebben we na Porto ook een paar dagen vertoeft.

Donna Sé

In de ‘find me glutenfree app’ in Braga stonden een aantal restaurants, maar veel hadden geen reviews. Eén restaurant die wel reviews had, gaf aan geen glutenvrij eten te hebben. Na een poosje zoeken zagen we buiten restaurant Donna Sé https://www.donnase.pt/ een bord van GROM-ijs staan. Hier zou het toch moeten lukken! Bij navraag bleek dat de eigenaar veel van gluten af wist en ze kon ons vertellen wat we wel en niet konden eten. We hebben er heerlijk gegeten. We hadden vlees en kip met rijst en groenten. De frietjes waren niet glutenvrij. We hebben gevraagd of deze wel apart konden worden geserveerd. Wij bestellen altijd 2x glutenvrij, zodat we van elkaar kunnen eten, maar één van ons heeft geen coeliakie.

Bonna Pasteleria

Bonna Pasteleria Gluten Free https://bonna.pt/ is 100% glutenvrij. Naast brood en gebak kan je ook kiezen uit snacks als hamburgers en kipsstukjes. Ze verkopen er ook glutenvrij bier. Je kan binnen eten, op het terras of takeout.

Felix Taberna

Bij Felix Taberna hebben ze ook glutenvrij opties. Wij aten er gegrilde vis.

Felix Taberna

One Reply to “Glutenvrij eten in Porto en Braga (Portugal)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *