Glutenvrij eten in Dublin

Glutenvrij eten in Dublin

Glutenvrij eten in Dublin is verrassend goed geregeld. Het schijnt dat 1 op de 100 Ieren Coeliakie heeft en dat is één van de hoogste percentages ter wereld. In de meeste restaurant kunnen ze daarom rekening houden met glutenvrij eten. Op bijna alle menukaarten staat aangegeven wat erin zit. Gebruik de app “find me Glutenfree’ voor de juiste recensies.
Op het Temple Bar Square zie je op een aantal menukaarten aan de wanden van een aantal restaurants aparte delen ‘whitout wheat’.

Vanwege ‘het gedoe’ met uit eten gaan, zoals Richard vaak zegt, eten we graag in de hotelkamer of met mooi weer lekker in een park. In elke supermarkt is voldoende keus om dit te doen. Er is in ieder geval meer keus dan in Nederland.
Bij de Tesco onder ons hotel (Temple Bar Inn) haalden we glutenvrije toastjes, brood, rauwe ham, zalm, kaasjes, chips, pinda’s, rauwkost e.d. We hadden geen ontbijt genomen in ons hotel en dat was prima.
Bij M&S heb je nog meer keus. Daar verkopen ze ook glutenvrije sandwiches, wraps en salades. Deze zijn echter wel wat prijziger.

Tot onze verassing verkoopt drogist ‘Boots’ ook glutenvrije sandwiches en salades. Je kan met een mealdeal een sandwich, drankje en een snack kopen voor maar €3,99

Bij drogisterij-keten Boots

Als je de app: find me glutenfree gebruikt vind je zeker genoeg restaurants in je buurt. We hebben zelf een paar keer uit gegeten in Beshoff Bross. http://www.beshoffbros.com/gluten-wheat-free/ Dit ‘Fish and chips’ keten heeft een aantal filialen in Dublin en deze verkoopt de lekkerste Fish and chips die we ooit hebben gegeten. Naast fish and chips kan je ook genieten van glutenvrije uienringen, scampi, calamari e.d.

In Dublin moet je natuurlijk ook een pub bezoeken. In veel pubs is ook glutenvrij bier verkrijgbaar. http://publin.ie/2016/pubs-with-gluten-free-beer-in-dublin/. In ‘The Old Storehouse’ in Temple Bar verkopen ze Peroni en in Darkey Kelly’s Pub https://darkeykellys.ie verkopen ze BRÚ Lager. Deze laatste pub ligt op 5 minuten afstand van de dure Temple Bar regio en heeft ook bijna dagelijks live muziek.

One Reply to “Glutenvrij eten in Dublin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *