Glutenvrij Madrid

Glutenvrij Madrid

Sinds de diagnose coeliakie waren wij niet meer in Spanje geweest. We waren daarom ook heel benieuwd, toen we een paar dagen Madrid hadden geboekt. Glutenvrij eten in Madrid is ons erg meegevallen. De kennis van coeliakie is wellicht net zo goed als in Italie. Als je gebruik maakt de app ‘find me glutenfree’ en ‘Tripadvisor met de filter glutenvrije opties’ vind je een ruim aanbod van restaurants en bakkers.

Wij hadden een kamer geboekt in hotel Soho Boutique Opera. Bij het ontbijt kan je glutenvrije broodjes krijgen, maar er is als beleg niet veel keuze. Een gekookt eitje, fruit en een yoghurtje behoort wel tot de mogelijkheden. In de buurt zijn een aantal supermarktjes, waarop veel producten een glutenvrij logo staat zoals op chips, kaas, vleeswaren e.d.

Wij hebben een aantal restaurants bezocht, maar we hebben soms ook eten gehaald. Hieronder vind je onze keuzes:

Restaurants:

Taberna La Concha

In deze kleine gezellige bar in het centrum van Madrid hebben ze een glutenvrije kaart met zo’n 30 tapas. Je kan zowel boven als beneden zitten. In het weekend kan het boven in de bar wat luidruchtig zijn. De bediening is vriendelijk en vlot.

Adres: Calle Cava Baja 7, Madrid

Solo de Croquetas

Dit restaurant is 100% glutenvrij. Het heeft allerlei glutenvrije croquetas. Voor ons Nederlanders lijken het eerder grote bitterballen met allerlei vullingen. Je kan cro-tasting doen. Je krijgt dan 8 verschillende croquetas en een drankje voor €16,50. Er zijn ook vegan croquetas en lactosevrije. Als je eenmaal een favoriet hebt, dan kan je de croquetas per 10 of per 2 bijbestellen. Dit restaurant opent zijn deuren om 13.00. Ik zou wel een tafel reserveren. Wij waren als eerste binnen, maar eigenlijk waren alle tafeltjes al gereserveerd.

adres: Calle de Echegaray 5, Madrid

Da Nicola Gran Via

Dit Italiaanse restaurant heeft een geheel glutenvrije kaart, met zowel pastas als pizza’s en ook heerlijke glutenvrije tiramisu. We hadden deze keer eten afgehaald en dat was prima bevallen.

Adres: Pl. de los Mostenses, Madrid

Celicioso; Gluten free bakery

Deze bakker hebben we zelf niet uitgeprobeerd, maar er lagen heerlijke cupcakes in de vitrine.

Adres: Calle Hortaleza, Madrid

Lalina Bravas, Tapas y Copas

Op de menukaart staat aangegeven welke tapas glutenvrij gemaakt kunnen worden en de keuze is reuze. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten patatas, maar ook kipfingers, tortilla en belegde toast. Elke glutenvrij gerecht is gemerkt met een prikker. Wij zijn zlefs teruggekeerd op een andere dag in de middag, om nog een portie patatas met truffelmayonaise te verorberen.

adres: Plaza de la Cebada 2, Madrid

Andere eetsuggesties: Wij hebben ook heerlijk genoten van het voorjaarszonnetje en een picknick in Parque del Retiro. In de buurt hadden we bij een supermarktje rijstwafels, kaas, ham en een fles wijn gehaald.

In grote warenhuis El Corte Ingles in de Calle de Preciados is in de kelder en uitgebreide supermarkt. Hier vonden wij een ‘Sushi spot’. Alle sushi in de vitrine is glutenvrij, zelfs die met de gebakken uitjes. (alleen de kipsate en de dumplings niet). Je krijgt er gratis stokjes, glutenvrije sojasaus en gember bij. Makkelijk dus om op je kamer of in het park te nuttigen. In ditzelfde warenhuis voorbij de kassa’s hebben we ook een kant en klaar maaltijd gekocht met rijst, garnalen en groente. De kok kon aangeven waar gluten in zaten.

Vlakbij het Plaza Mayor ligt Mercado de San Miquel. De markthal is gevuld met eet- en drinkgelegenheden. Wij vonden daar gelukkig een gelegenheid met diverse glutenvrije paella genaamd ‘Paella power’. Je kan het daar ter plekke opeten en een drankje op een ander punt halen.

Kortom: In 5 dagen Madrid hebben wij heerlijk glutenvrij gegeten. De kennis over coeliakie is vrij goed.Het is geen enkele keer fout gegaan.

2 Replies to “Glutenvrij Madrid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *