Glutenvrij eten in Sevilla

Glutenvrij eten in Sevilla

Sevilla is een inclusief culinair paradijs dat tegemoetkomt aan de uiteenlopende voedingsbehoeften van haar burgers en bezoekers. Als je coeliakie hebt, is er geen betere plek om van glutenvrije gerechten te genieten dan in deze stad. In 2019 heeft de gemeenteraad van Sevilla het Sevilla Glutenvrij Netwerk opgericht, een project gepromoot door de Gezondheidsdienst, om een ​​heerlijk, gevarieerd, veilig en glutenvrij gastronomisch aanbod te garanderen.

Het Red Sevilla sin gluten project heeft een eigen website https://visitasevilla.es/en/gluten-free-gastronomy/ en app. Ook kan je dit project volgens via instagram en facebook. Door middel van deze app en de app van ‘find me glutenfree’ is het eenvoudig om een gelegenheid te vinden om glutenvrij te kunnen eten.

Wij verbleven in Hotel Venecia (zonder ontbijt), een prima 3 sterrenhotel voor een redelijke prijs op een prima locatie https://www.hotelveneciasevilla.es. Het ligt op loopafstand van Metropol Parasol. Vanaf ons hotel hebben we alle bezienswaardigheden en eetgelegenheden te voet bezocht.

Orfeo Café Bar

Orfeo Café Bar is een knus café, die geopend is van 8.00-20.00. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch en biedt diverse glutenvrije taarten en koffie. Wij hebben genoten van de oreo- en de Santiago taart. Ook hebben we de diverse tostados uitgeprobeerd. https://www.facebook.com/Orfeobar/

Een vitine met 2 a 3 glutenvrije taarten en glutenvrije brownie

Tostado met avocado, ham en tomaat

Al Solito Posto

Dit Italiaans restaurant heeft een eigen uitgebreide glutenvrije kaart. Wij namen een pizza en een pasta. Als je aangeeft dat je glutenvrij wilt eten krijg je een andere placemat en glutenvrij brood en picos camperos (soort kleine soepstengels).
https://alsolitoposto.org/en/

Leon the Baker

Deze bakker kan je vinden tegenover de kassa van de supermarkt op de onderste verdieping van het warenhuis El Corte Ingles.

Postigo 10

In een zijstraat tegenover de kathedraal vind je Postigo 10. Dit is een 100% glutenvrij tapas restaurant. We zaten heerlijk buiten in de februari-zon. De patatas bravas en de kroketjes smaakten prima. Ook kregen we er glutenvrij brood bij. https://www.postigo10.es/menu-eng

Señora Pan

Señora Pan biedt 100% glutenvrij ontbijt, lunch en diner en ligt vlakbij Plaza Nueva. We namen als ontbijt tostado met avocado en gepocheerd ei en een yoghurt met aardbei, blauwe bessen en agavesiroop. We hebben hier zelfs 2x gegeten. https://senorapan.com/?lang=en

Tostado met avocado en gepocheerd ei

Croquettes en patatas fritas

Mehl cafetaria

Vlakbij het Hercules park vind je Mehl cafetaria. Het aanbod valt een beetje tegen. Naast koffie en thee kan je een glutenvrije tostado bestellen of een stuk brownie.

Bar El Pasaje

5 minuten lopen van de kathedraal vind je Bar El Pasaje. Deze ligt in de gezellige wijk Santa Cruz. Zij hebben ook een terras, met in februari heaters, zodat je dan lekker buiten kan eten. De bediening is heel vriendelijk. Ze hebben een glutenvrije kaart waaruit je kan kiezen.

Salade carprese
Patatas brava en kip curry tacos

Samenvattend hebben we in Sevilla heerlijk kunnen eten. Natuurlijk moet je voor de zekerheid bovengenoemde 2 apps gebruiken. Ook in de supermarkten kan je terrecht voor glutenvrije snacks voor op je hotelkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *