Glutenvrij eten in Japan

Glutenvrij eten in Japan

Glutenvrij eten is in Japan niet erg bekend. We hadden daarom wel wat spullen meegenomen en een door een arts ondertekende medische verklaring, zodat we extra bagage mee mochten nemen (al was dat niet nodig). Ook hadden we een Japanse dieetkaart meegenomen van de jaarlijkse NCV dag in Vianen https://www.glutenvrij.nl/webwinkel/dieetpasjes en hadden we deze tekst ook gedownload voor op de telefoon. Wat ook erg handig was is de app Google translate. In de supermarkt, die je op elke hoek vindt kan je dan vragen of er tarwe in zit. 

De Japanners zijn wel heel behulpzaam en zullen zeker meedenken en meekijken of er in een bepaald product gluten zitten, ook in restaurants.

Richard geeft niet zo om brood en zoetigheid, maar hij vindt rijst wel erg lekker. Dat is een geluk in Azië. We hadden enkele glutenvrije restaurants vooraf opgezocht en die waren prima. 

– Tokyo: Café littlebird


– Tokyo: The Aldgate british pub (ook vegatarisch)
– Kyoto: Yak/Yeti 
– Kanazawa: Los Angeles (ook vegetarisch en lactosevrij)

Verder is sushi overal goed te eten. Neem dan wel de sushi, die alleen bestaat uit rijst en vis/ of groente. Geen sausje erop. In grote warenhuizen verkopen ze op de onderste verdieping meestal kwalitatief goede sushi en sashimi. Als je rond sluitingstijd rond 19.30 gaat, dan is het vaak voor de helft van de prijs. We hebben ook vaak bij een kaiten-sushi restaurant gegeten.

Je kan dan van de lopende band sushi pakken of bestellen. Sushi met komkommer en/of vis is veilig. Je kan je eigen flesje glutenvrije soya saus meenemen als je daar ook gevoelig voor bent. 

In de trein en als ontbijt nam mijn echtgenoot vaak een onigiri (rijstdriehoek; vraag even na, want ze zijn niet allemaal veilig) en een gekookt eitje. Dat kan je kopen in elke supermarkt en op het station. Wij hebben in hotels, hostels en air-bnb adressen gelogeerd. In hostels en air-bnb’s zijn keukens, maar wij vonden het soms lastig om verse groenten en vlees te vinden in de kleine supermarkten. In de warenhuizen is dat wel te vinden, maar daar zijn er minder van en alleen in een grote stad. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *