Glutenvrij eten in Namibië

Glutenvrij eten in Namibië

Glutenvrij eten is niet echt bekend in Namibië, maar aangezien de hoofdmaaltijden voornamelijk bestaan uit vlees (vaak wild) is uit eten best te doen. Als je aangeeftt dat er geen tarwe in mag zitten, dan doen ze meestal wel hun best om daaraan te denken.Wij aten dan meestal wild met groenten en een gepofte aardappel. Soms konden we frietjes erbij bestellen als in het vet geen andere dingen werden gebakken en rijst was ook mogelijk.

Zo hebben we prima gegeten in:

Windhoek- Joe’s Beerhouse

Joe’s Beerhouse
Spies van wild

Keetmanshoop- Canyon hotel
Fish river Canyon- Canyon roadhouse
Lüderitz- Garden café (zondagse lunch)
Walvis Bay- Langholm hotel
Swakopmund- Garnish (Indiaas)
Swakopmund- Farmhouse deli ( zij hebben glutenvrije pasta)

Farmhouse Deli

Camp Aussicht
Ghaub guestfarm

In de kustplaatsen Lüderitz, Walvis Bay en Swakopmund, kan je oesters eten. Deze krijg je ook op een boottocht in Walvis Bay. Bij deze boottocht kregen we op verzoek ook een glutenvrije salade.

Wij hebben in Namibië voornamelijk gekampeerd. Het voordeel is dat je dan zelf je eigen maaltijd verzorgen. Bij je kampeergerei zit ook een grilrooster en een pan voor in het vuur.

De grote supermarkten zijn uitgebreid. Vlees, groente, fruit, rijst en zuivel zijn prima te verkrijgen echter glutenvrije producten als brood, pasta zijn er niet. We hebben wat maiscrackers (droog) en flavoured rice crackers gevonden bij de meeste supermarkten. Bij de spar verkopen ze rijstwafels en glutenvrije koekjes.  Bij het vlees staat op de verpakking van worsten en hamburgers dat er wheat in zit.  Al het andere vlees is prima. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *