Glutenvrij eten op Sardinië

Glutenvrij eten op Sardinië

Net als op het vasteland van Italië is het op Sardinië eenvoudig om glutenvrij te eten. Dat geldt voor het zelf bereiden van een glutenvrije maaltijd als je bijvoorbeeld kampeert, maar ook als je uit eten wilt.

In bijna elke supermarkt is een schap met glutenvrij eten. Daarnaast staat op veel producten de tern ‘Senza glutine’. In een grote supermarkt is ook het typisch Sardijnse plat brood te vinden. (Pane Carasau)

Wij hebben 2 weken op Sardinië gekampeerd en hebben naast het zelf koken regelmatig uit gegeten.

Bij het uit eten gaan hebben we meestal gebruik gemaakt van de app: ‘Find me glutenfree’ en Tripadvsisor met de filter glutenvrije opties. Tijdens onze roadtrip (zie https://captureplaces.com/roadtrip-italie-sardinie/ )hebben we o.a. heerlijk uit gegeten bij:

Noord-Sardinië:

diner bij La Cerra

Agricampeggio ‘La Cerra‘ (20 minuten rijden van Tempio Pausania) http://www.agriturismolacerra.it
Op deze agricapeggio waar je kan kamperen of een kamer kan huren, verzorgen ze dagelijks een heerlijk 4-gangendiner. Als je dit vooraf aangeeft kunnen ze dit glutenvrij verzorgen. Als je een kamer huurt, geef dan wel ruim van tevoren aan dat je een glutenvrij ontbijt wilt. Dan hebben zij tijd om glutenvrij brood aan te schaffen.

Aggius: Trattoria wine & food Il Mostro https://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g1061118-d4366578-Reviews-Il_Mosto_Aggius-Aggius_Province_of_Olbia_Tempio_Sardinia.html
Een pittoresk restaurant met heerlijk eten. De bediening is vriendelijk en zij kunnen precies aangeven welk gerecht gluetnvrij gemaakt kan worden.

Tempio Pausania: Trattoria La Gallurese
Dit restaurant biedt traditionele Sardijnse gerechten.

Nabij Tempio Pausania: Punto di Ristoro Nuraghe Majori

West- Sardinië


Alghero: Aragon http://www.ristorantearagon.com
Dit restaurant is geheel glutenvrij. We hebben er heerlijke glutenvrije pizza gegeten

Alghero: Sadoa pinxtos (glutenvrije vleeswaren, kaas en olijven met glutenvrije plat Sardijns brood)

Centraal Sardinië

Agricampeggio Elighes Uttiosos http://www.elighesuttiosos.it/
Op deze rustige en afgelegen agriturismo kan je kamperen of een kamer huren. Tevens kan je meedoen met het 4-gangendiner, dat ze kunnen aanpassen voor degenen die glutenvrij moeten eten. Daar hebben we heerlijke traditionele Sardijnse gerechten gegeten.

Nabij Seulo: Restaurant Hotel Miramonti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *