Glutenvrij eten in Singapore

Glutenvrij eten in Singapore

Als je naar een verre bestemming reist, dan is het even zoeken en ervaren hoe het gaat met glutenvrij eten. Wij hebben ervaren dat glutenvrij eten in Singapore niet heel makkelijk is. Je zou denken dat Singapore een modern land is, maar het is ook een mengelmoes van allerlei culturen en talen. Je kan niet zomaar in restaurantjes of eettentjes vragen of er gluten of tarwe in zit, want dit is onbekend voor de meesten. Op verschillende Engelse blogs wordt aangegeven dat bepaalde gerechten glutenvrij zijn, maar als dit vervolgens naast gluten ligt, dan durven wij het niet aan. Wij hebben daarom voornamelijk gebruik gemaakt van de app ‘find me glutenfree’.

Daarnaast hebben we ontdekt dat in de grotere supermarkten (bijvoorbeeld onderin de mall Takashimaya in Orchard Road) sushi en sashimi te koop is. Deze kan je dan meenemen naar je hotel, maar ook in de supermarkt zelf was een zitje waar je dit kan opeten. Wij kregen daar ook Japanse thee bij. Hier hebben wij meerdere malen gegeten.

In de supermarkten hebben wij geen specifieke glutenvrije producten gezien. Neem dus brood, koekjes en crackers mee op reis. Op de meeste producten in de supermarkten staat in het Engels de ingrediënten, dus als je zoekt vind je wel iets te eten. In de 7/11 hebben we bijvoorbeeld een rijstmaaltijd gevonden in de koeling, die je ter plekke in de magnetron kan opwarmen.

The Salad Shop

Vlakbij de qua’s vonden wij The Salad Shop. https://www.thesaladshop.com.sg/ Je kan hier je eigen salade samenstellen uit diverse ingrediënten. Niet alle werknemers spreken Engels, maar degenen die dat wel kennen, vertellen waar je uit kan kiezen, zoals tomaten, rijst, kip, ei, mais, dressing e.d. Je moet het wel durven vertrouwen. Het is een populaire eetgelegenheid bij kantoormedewerkers uit de buurt, dus kom een beetje vroeg.

Lagnaa Barefoot Dining

In de wijk Little India hebben wij gegeten bij Lagnaa Barefoot dining https://www.lagnaa.com/. Een vriendelijke dame kon ons vertellen of een gerecht glutenvrij was of niet. Op de eerste verdieping kon je eten met airconditioning. Je moet dan wel je schoenen uit doen. Vervolgens zit je op kussentjes op de grond aan een lage tafel. Het eten was heerlijk. Het was niet goedkoop. Zo betaal je voor de rijst apart.

In de wijk Chinatown hebben we gegeten bij Sawasdee Thai restaurant. Op de kaart staat duidelijk aangegeven wat glutenvrij is.

Als je het leuk vindt om te lezen wat we hebben bezocht in Singapore kijk dan op https://captureplaces.com/singapore/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *