Glutenvrij eten in Boedapest

Glutenvrij eten in Boedapest

In maart 2023 deden wij een citytrip van 5 dagen in Boedapest. We willen onze ervaringen over glutenvrij eten in Boedapest graag met jullie delen.

We waren verrast door het aanbod van glutenvrije restaurants. Met de app’ find me glutenfree’ vind je een groot aanbod van restaurants en bakkers. Er zijn gelegeheden waar je 100% glutenvrij kan eten en restaurants waarbij de glutenvrije gerechten goed aangegeven staan op de menukaart. We hadden een foto van onderstaande kaartje meegenomen, maar we hebben het eigenlijk niet nodig gehad. In de meeste restaurants spreken ze Engels en weet men wat ‘glutenfree’ inhoudt.

We verbleven in Fashion hotel Estilo, dat vlakbij de markthal ligt. https://www.mellowmoodhotels.com/hotels/estilo-fashion-hotel/ Bij het ontbijt stond glutenvrij brood en crackers voor ons klaar. De bediening weet zelf niet zoveel van de gluten en mogelijke kruisbesmetting, maar zijn bereid om het na te vragen of uit te zoeken. Gelukkig konden we in ieder geval kiezen uit gekookte eitjes, fruit, kaas en yoghurtjes.
Wij nemen vaak glutenvrij brood met bv. kaas en een gekookt ei mee vanuit de ontbijtzaal, zodat we altijd iets te lunchen bij ons hebben (lekker Hollands:). We vinden het namelijk heerlijk om van het voorjaarszonnetje te genieten in een parkje van een stad. In de lobby van het hotel kan je trouwens de hele dag koffie, thee en fruit pakken.

Glutenvrij ontbij in Fashion hotel Estilo

In de omgeving zijn meerdere supermarktjes te vinden. We vonden bij de Spar een aantal glutenvrije producten, zoals brood, rijstwafels en koekjes.

Bij de Spar

Hieronder zijn onze ervaringen te lezen van een aantal restaurants. Er zijn natuurlijk veel meer goede glutenvrije restaurants, maar deze waren op loopafstand van ons hotel. Houdt er rekening mee dat elk restaurant 10% bij de rekening optelt als servicekosten.

Pata Negra

Pata Negra is een Spaans tapas restaurant, vlakbij de markthal. Er is overigens nog een ander filiaal in Boedapest. https://patanegra.hu/en/tapasbar/menu/. Op de kaart staat een G bij de gerechten die glutenvrij zijn. Ook serveren ze gerechten die lactosevrij zijn en/of vegetarisch. Wij hebben ervaren dat ze echt kennis hebben van glutenvrij eten. Het is aan te raden om vooraf te resereveren, omdat het vrij druk kan zijn. We hebben er heerlijk gegeten al vonden we het best prijzig. We waren zo’n €54 kwijt voor 6 schaaltjes, brood en 2 drankjes.

Indian Palate

Indian Palate hebben we ook gevonden met de app ‘find me glutenfree’. https://indianpalate.hu Dit Indiasche restaurant heeft een groot aantal glutenvrije gerechten op de kaart. Wij namen vooraf de masala papad rolls en als hoofdgerecht de butter chicken met basmatirijst en chicken Biryani. Dit ales was 100% glutenvrij. Het restaurant lijkt een beetje chique, maar ze hebben enorm lekker eten. Als je niet van pittig eten houdt, moet je dat vooraf even aangeven. Ik had aangegeven dat het medium pittig mocht zijn, maar dat was toch een beetje te. Tip: Ik vind persoonlijk een Lassi een lekker Indiaas yoghurtdrankje, wat tevens fijn is bij pittig eten.

Biryani

Monkey’s cafe & bar

Dit restaurant is 100% glutenvrij, wat natuurlijk superfijn is. https://www.facebook.com/monkeyscafeandbar/ Toen wij aankwamen waren wij de enige gasten en voelde het wat onverzorgd qua uitstraling. Later volgden er meer gasten. Wij bestelden de monster-burger en de Copenhagen-burger. Je krijgt erg geen frietjes bij, maar dat was ook niet nodig want wij kregen de burgers niet op. De bediening is vriendelijk en behulpzaam, maar wij vonden het eten niet bijzonder. Het was oké.

NonGlutén Pizzéria

In de buurt van de opera en The Music Academy of Liszt vind je Nongluten Pizzeria. https://www.nongluten.hu. Dit kleine, maar gezellige Itiliaanse restaurant is 100% glutenvrij en verkoopt naast pizza ook pasta. Vanwege het mooie weer namen wij pizza en bruscetta mee naar een parkje in de buurt. Het was een echte aanrader.

Bangkok Thai restaurant

Dit Thaise restaurant vonden we via Tripadvisor. https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274887-d2017446-Reviews-Bangkok_Thai_Restaurant-Budapest_Central_Hungary.html
Het lag dichtbij ons hotel en de markthal. We lazen dat ze glutenvrije opties op de menukaart hadden. Dit staat inderdaad goed aangegeven. Het restaurant zag er gezellig uit en het werd goed bezocht. We hebben hier heerlijk glutenvrij gegeten.

Wordt vervolgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *