Op pad met een campervan

Op pad met een campervan

Kleine wegen in Frankrijk zijn geen probleem met een campervan

In dit artikel nemen we je mee naar onze beslissing om een campervan te maken van een Citroën Berlingo en een Ququq kampeerbox.

Waarom?

Wij houden erg van rondzwerven als we op vakantie zijn. Het is leuk om steeds weer nieuwe plekjes te ontdekken of we nu ver weg gaan of in Europa blijven. Eerder hebben we een Volkswagenbus gehad uit 1971, waar we regelmatig mee op pad gingen. Daar hebben we enorm veel plezier mee gehad, maar zo’n oude wagen heeft veel onderhoud nodig en wij zijn zelf niet zo handig.

Onze VW T2 bus uit 1971

Na een aantal jaren kriebelde het toch weer om een bus te kopen, zodat je altijd onverwacht een tripje kan maken en de hond mee kan nemen. Echter deze bussen blijven vrij duur en ze hebben bijna allemaal dieselmotoren. Wij hadden zelf een auto op diesel, waar we eigenlijk vanaf wilden omdat je niet meer alle steden in mag en omdat de wegenbelasting hoog is.

Waar?

Een handig alternatief is een bestelauto op benzine met een kampeerbox. Op de jaarlijkse CamperExpo in Houten kan je verschillende soorten kampeerboxen bekijken, die in veel verschillende soorten bestelbussen passen.

rustig wakker te worden en genieten van de zon en het uitzicht

Wie?

Onze dure dieselauto werd ingeruild in voor een Citroën Berlingo en we maakten een afspraak met Edzo van 3DotZero in Soest voor de inbouw https://www.3dotzero.nl/macbox/. We besloten om een Ququq kampeerbox aan te schaffen. Deze box ziet er solide en degelijk uit, zodat onze studerende kinderen de campervan ook kunnen lenen. Door de handvaten is de kampeerbox makkelijk uit de auto te tillen (75 kg) , zodat de auto makkelijk kan worden omgebouwd om een studentenwoning leeg te halen of iets groots te vervoeren. Hij bevat ook een 2-pitsgasstel met windscherm, 2 jerrycans, 2 RVS spoelbakken en ruimte voor een koelkast.

Het bedrijf van Edzo kan ook allerlei dingen aan de auto zelf aan te passen. Zo wilden wij graag gordijntjes, een invoerdoos aan de buitenkant voor een CCE stekker, een 12 Volt ingang achter in de auto voor de koelkast en een set raambeluchtingsroosters.

De Ququq kampeerbox heeft een vast bed, die je kan openklappen als je wilt gaan slapen. Daarvoor moet je de voorstoelen naar voren schuiven. Dan haak je de uiteinden van het bed aan 2 lussen die je aan de gordel hangt.

De achterbank kan je uit de auto halen als je op vakantie gaat, zodat je daar je bagage kwijt kan en de hond. Als je een kort reisje maakt, dan kan je de achterbank ook inklappen.

De hond ligt onder het bed

Als het gaat regenen kan je gebruik maken van een luifel of een tent. Na wat rondspeuren wilden wij de Vaude bustent kopen. Deze zijn vrij prijzig, maar als je een melding aanzet op marktplaats kan je hem voor veel minder vinden. We wilden de tent zo min mogelijk gebruiken. Alleen als noodoplossing bij regenachtig weer. Het is namelijk veel leuker om in de ochtend de achterklep omhoog te doen en wakker te worden met zicht op de natuur.

Na het uitproberen van de tent op een dagcamping, gingen we met Hemelvaart 2019 voor het eerst op pad met onze campervan. We hadden een kleinschalige camping gekozen in de Champagnestreek in Frankrijk. https://nl.flowercampings.com/campings-champagne-ardenne/camping-domaine-du-buisson. We stonden op een ruime plek aan een beekje, waar je elke ochtend kon genieten van de activiteiten van de beverrat.

Wakker worden met mooi uitzicht
Camping Domaine du Buisson

We zijn nu een aantal keren op pad geweest met de campervan. Gaandeweg ontdek je hoe je de camper naar je eigen wensen het beste in kan richten en je bedenkt een aantal handigheden voor een nog beter comfort. Zo misten we een plekje om onze telefoon en bril kwijt te kunnen bij het slapen. We gebruiken daar nu een kledinghanger met een tasje eraan voor.

Nog even de voor- en nadelen op een rijtje gezet:

Voordelen:


* De kampeerbox past gewoon in je auto, je hoeft dus geen aparte camper te kopen. Dat scheelt aanschafkosten en/of stallingskosten.
* De campervan is klein, waardoor je overal kan parkeren en door smalle straatjes kan rijden.
* Als je een campervan op benzine koopt, mag je alle steden in.
* De kampeerbox is makkelijk om te bouwen naar een bed.
* Je hebt het fornuis, de koelkast en water in een handomdraai bij de hand. Zo kan je bijvoorbeeld ook onderweg koken of koffie/ thee zetten.
* Je haalt de kampeerbox eenvoudig uit de auto, waardoor je het makkelijk kan gebruiken om iets groots te transporteren of verhuizen.
* Je hebt snel aanspraak, want veel mensen zijn benieuwd hoe het werkt.
* Je bent echt buiten, als je daarvan houdt.

Barbecuen terwijl de avond valt.

Nadelen:


* Je hebt geen eigen sanitair
* Als het regent kan je slecht binnen zitten. Je hebt dan een tent of luifel nodig.
* Je moet wel tegen kleine ruimtes kunnen.

In de avond kan je een lampje aan de klep hangen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *